Arjan Erkel – Freedom of Choice

Leven of Overleven. Dat is de vraag. Of vloeit het een over in het ander? Overleven wij iets om uitendelijk te kunnen leven? En doen we dat dan ook? Arjan Erkel heeft in de zomer van 2002 in levende lijve ondervonden hoe je van de een op de andere dag in een situatie komt waarbij overleven je enige optie is. Zijn verhaal kan hij gelukkig nog na vertellen. En wij luisteren.

16 april 2019, 16:30 uur, Ontvangst – Foyer Conference Zaal, WTC Amsterdam
Een mooie lentedag in ons bruisende Amsterdam. Eindelijk een dag om in het zonnetje te zitten en te genieten van de warmte op ons gezicht. Maar een hoop leden van WTC Amsterdam Business Club maakte toch een paar uurtjes vrij aan het einde van de dag, om te komen luisteren naar het ongelooflijke en inspirerende vehaal van Arjan Erkel. Een Nederlands cultureel antropoloog, oud-medewerker van de internationale hulpverleningsorganisatie Artsen zonder Grenzen en gijzelaar van Islamitische rebelen in Dagestan, Rusland.

Nachtmerrie
We worden allemaal wel eens wakker. Badend in het zweet. Enge droom… Maar nog steeds veilig in het eigen bed. Arjan had ook zo’n enge droom. Zeg maar gerust nachtmerrie. Helaas was het voor hem geen droom, maar een brute werkelijkheid. Ontvoerd door rebellen. En geen uitzicht op vrijlating. Hij moest notabene zelf aangeven hoeveel hij waard was, zodat het losgeld bepaald kon worden. Arjan moest overleven en vertelde ook hoe hij dat deed. Niet alleen denken aan wat je niet hebt, maar goed beseffen wat je wèl hebt. En daar mee gaan werken. 

Keep the faith!
De zaal luisterd aandachtig naar het verhaal van Arjan. Wat hij heeft meegemaakt is natuurlijk een extreme sitautie. Maar eigenijk zullen wij allemaal vroeg of laat, eens- of meerdere keren, te maken krijgen met een situatie waarin wij ons ‘gegijzeld’ voelen. Of keuzes moeten maken om te overleven. In welke vorm dan ook. Arjan geeft ons mee om te leven in het moment. Bevrijd jezelf van negativiteit en vier het leven! Bevrijd jezelf van de onwenselijke situatie waarin jij je bevindt. Houdt jezelf scherp, fit en verlies nooit de hoop. Nooit!

Free a Girl
In juli 2008 richtte Arjan Erkel de stichting Stop Kindermisbruik op (later Free a Girl geheten). Sinds de oprichting heeft de stichting meer dan 4000 minderjarige meisjes bevrijd uit de seksindustrie. Wij applaudisseren voor deze bijzondere man en maken een diepe buiging.
Er werd nog lang nagepraat (en wellicht ook nagedacht) tijdens een hapje en drankje in Ox&Bucks.

Tekst: Lisa Cobelens

VOLG ONS

facebook-4-48twitter-4-48linkedin-4-48