Kunstexpositie – ARTZUID

 

50 kunstenaars hebben zich dit jaar weer met bloed, zweet & tranen ingespannen om de zevende editie van de Amsterdam Sculptuur Biënnale te voorzien van maar liefst 70 sculpturen. En wij mochten ernaar kijken. Ons verwonderen. Laten inspireren. Maar bovenal genieten van deze kunstroute op onze prachtige Zuidas!

30 september 2021, 16:00 uur, Ontvangst – NDI office
Met een klein hapje en een heerlijke frisse (virgin) cocktail werden alle deelnemers van WTC Amsterdam Business Clubwelkom geheten op het kantoor van NDI voor de tweejaarlijkse kunstexpositie en tevens zevende editie van de Internationale Sculptuur Biënnale Amsterdam, ARTZUID 2021. Bekende gezichten en nieuwe deelnemers waren, net als wij, blij dat er weer een mooi evenement plaats kon vinden. Uiteraard met alle RIVM-regels in acht genomen.

IMAGINE
De aftrap werd gedaan door curator Ralph Keuning, directeur van museum de Fundatie. De beelden zijn dit jaar figuratief en expressief van aard. “Juist nu in een tijd van sterke meningen en harde discussies is een open ontmoetingsplaats van kunst belangrijk. Het werk van de deelnemende kunstenaars aan ARTZUID is zowel activistisch als beschouwend en zeer divers”, aldus Keuning. “Imagine” was het thema van deze editie. Nu was het tijd om de kunst ook daadwerkelijk te aanschouwen. Loopt u mee?

All the people
In tegenstelling tot de vorige editie moesten we nu de paraplu’s mee! Maar die enkele druppel regen weerhield ons niet om op pad te gaan met een kunsthistoricus die ons tijdens een anderhalf uur durende wandeling meenam langs de highlights van de beeldententoonstelling. We konden natuurlijk niet alles zien in die korte tijd, dus we gingen er een deel van aanschouwen in 4 groepen, begeleid door 4 rondleiders en echte kunstkenners. Het blijft iedere keer weer een wonderbaarlijk event, waarbij ieder op zijn/haar eigen manier geraakt wordt door een van de kunstwerken op de Zuidas. Van gouden kikkerherten tot houten ballerina’s van brons. U moet ervan houden. Maar het hoeft niet. Dat is het leuke van kunst. Het is voor iedereen.

Artistiek
De route eindigde bij DITT-offices waar een goed verzorgde borrel voor ons klaar stond. Met een drankje in de hand konden we napraten over al het moois, aparts en geks we onderweg waren tegengekomen. Daar krijg je niet alleen dorst maar ook honger van. Gelukkig wist Lode van Hattum daar wel raad mee en verwende ons met hapjes van zijn nieuwe sushi concept: Rollingsushi. De meest artistieke foto die door de deelnemers onderweg gemaakt werd kreeg ook nog een warm applaus. Tot 17 oktober kan er genoten worden van de expositie en gratis toegankelijk voor iedereen. Zorg dat u het niet mist. En neem voor de zekerheid uw paraplu mee.

Tekst: Lisa Cobelens

VOLG ONS

facebook-4-48twitter-4-48linkedin-4-48