Ben Bril Memorial Boks Gala

Amsterdam werd weer Mokum. In al zijn glorie! Carré kennen wij allen als een Koninklijk Theater. Ook hebben wij er vaak genoeg genoten van comedy, musical en zelfs circus. Maar voor velen was het toch echt de éérste keer om Carré te ervaren als een heuse boks arena! So let’s get ready to rumble!

7 november 2019, 17:15 uur, Ontvangst – Koninklijk Theater Carré
De deuren van Carré gaan één keer per jaar open voor de crème de la crème van het Nederlandse profboksen. De deelnemers van WTC Amsterdam Business Club kwamen dan ook met gezonde spanning en vol enthousiasme het mooiste theater van Nederland binnen. Ben Bril Memorial Boks Gala is het grootste boks gala in Nederland en al twaalf jaar een vast onderdeel van het programma in Carré. De dertiende editie Ben Bril Memorial kan niet anders dan weer een heel bijzonder evenement worden.

Ben Bril
Het boks gala is vernoemd naar de Amsterdamse bokser en scheidsrechter Ben Bril en opgestart met als doel het Nederlandse profboksen weer op de kaart te zetten. Een van de tradities van het gala is de ‘Grote Prijs van Amsterdam’, een toernooi waarbij vier beginnende Nederlandse boksers in toernooivorm tegen elkaar strijden. Maar voordat de show van start ging genoten wij eerst van een heerlijk hapje en drankje in onze eigen foyer, alwaar de markante Bert Kops(worstelaar/sportschoolhouder/vechtsportcoach) ons verrijkte met de nodige informatie over het boks gala en de sport zelf. Uiteraard, zoals alleen Bert dat kan, met Amsterdamse humor.

Blood on the dancefloor
Wij zaten ook in de ring. De 1e ring welteverstaan. En wat een tópplaatsen! We konden de rondvliegende zweetdruppels opvangen en de bloedspetters op de vloer van de boksring tellen. Het was één-en-al spektakel! Opzwepende muziek tussen de wedstrijden door, wervelende lichtshow, drankje in de hand en uiteraard mochten de ‘ronde-dames’ niet ontbreken. De wedstrijden bouwden zich op naarmate de avond vorderde en zo ook de reacties vanuit de zaal. “Dit is JOUW huis Gino!” of “Hij heeft alleen maar praatjes!” of “Combineren! Door combineren!” gingen gepaard met de nodige “OEH’s!” en AAHH’s!” van de minder ervaren kijker. In de laatste 10 seconden van elke ronde werd álles gegeven. Van zowel de boksers als vanuit de zaal. Het was smullen met een grote S.

K-O
Vol van adrenaline en een beetje beduusd van wat wij allemaal hadden gezien gingen wij weer op huis aan. Het thuisfront is ongetwijfeld de volgende ochtend getrakteerd op een smartphone vol met foto’s en filmpjes en verhalen alsof wij zelf in de ring stonden. Ach. Voor één keer mogen we best een beetje opscheppen, toch?

Tekst: Lisa Cobelens

VOLG ONS

facebook-4-48twitter-4-48linkedin-4-48