De Coolste Baan van Nederland

Haal uw glij-ijzers maar uit het vet! Schaatsminnend Nederland kan namelijk zijn hart weer ophalen, want van 18 januari tot en met 28 februari 2018 ligt ‘De Coolste Baan van Nederland’ weer in het Olympisch Stadion. Slechts eenmaal per vier jaar kan er genoten worden van deze prachtbaan in een unieke ambiance! Dat laten wij ons geen twee keer zeggen. It giet oan!

 

12 februari, 15:30 uur, Offices For You – Olympisch Stadion Amsterdam
Om 15:30 uur werden de c.a. 35 deelnemers warm ontvangen met een lekker kopje erwtensoep en een hapje & drankje bij Offices For You, een van onze Business Club leden. De drukte van de dag werd ingeruild voor gezonde spanning, plezier en zin om voet te zetten op de Coolste Baan van Nederland. Maar dat doen we niet zomaar! Niemand minder dan schaatster én oud wereld-kampioen Barbara de Loor nam ons mee in haar verhaal over haar schaatscarriere en vervolgens de baan op.

Hoofdschaatsen
“Schaatsen doe je niet alleen met je lijf, maar ook met je hoofd”, aldus De Loor, die menig WTC lid al aan haar lip had hangen bij binnenkomst. De annekdotes (en tips!) vlogen ons om de oren. Door je goed bewust te zijn van wat je doet, dan zul je ook beter en sneller schaatsen. Maar denk niet té veel na, want dan gaat het mis. U noteert: Denk na, maar met mate! Tijd om de baan op te gaan! De “Coolste Baan muts” werd opgezet en schaatsen gingen aan. Voor de liefhebber was er ook de mogelijkheid om een clinic Curling te volgen. Deze lag overigens uitstekend gesitueerd naast de “Après-Curling bar”, mocht u iemand zijn kwijtgeraakt of als handige meetingpoint…

Hysterisch diep
Een groepje wiebelende WTC leden luisterde aandachtig naar De Loor, die klaarblijkelijk veel steviger in de schaats stond dan de rest. Alsof ze met ijzeren sloffen ‘even’ wat tips en trucs liet zien op het spekgladde ijs. ‘Overdreven schaatsen’ was de truc. En ‘hysterisch diep’ gaan was de tip. Overigens niet te verwarren met ‘gewoon heel diep gaan’, want dat is uiteraard half-bakken werk. Goed voorbeeld deed goed volgen en de sfeer in het Oympisch Stadion zat er goed in! Rondjes werden geschaatst totdat de zon onder ging en de baan zo niet mogelijk nóg sfeervoller werd. De overwinning van 4 keer Olymisch Kampioen Ireen Wüst op de achtergrond was een mooi moment om zelf ook een borel te gaan drinken op onze eigen schaatsprestaties.

Applaus voor jezelf!
Helemaal rozig en voldaan druppelde iedereen binnen in Hospitality ruimte ‘Ireen” alwaar we allemaal weer even konden opwarmen met een drankje en uitgebreid na konden praten tijdens een heerlijk (en welverdiend!) 3-gangen winter buffet. Wat een dag! Wat een ervaring! En wat een Cool evenement weer van de WTC Amsterdam Business Club!

Tekst: Lisa Cobelens

VOLG ONS

facebook-4-48twitter-4-48linkedin-4-48