Salon Classique ‘MEDITERRANEO’ – Koninklijk Concertgebouw Amsterdam

Het Koninklijk Concergebouw van Amsterdam. Een en al pracht! Voor sommigen een thuisbasis, voor anderen weer een oogverblindende en oorstrelende ontdekking in ons eigen Mokum. World Trade Center Amsterdam en WTC Amsterdam Business Club namen haar genodigden mee op een muzikale reis richting de Mediteraanse landen.

8 november, 18:00 uur, Koninklijk Concertgebouw – Amsterdam
Een mooiere ontvangst bestaat er bijna niet. Onder de prachtige kroonluchters in  de ambiance van het Concertgebouw werden de genodigdenontvangen. Al om zich heen gapend namen de gasten hun concertkaart in ontvangst. Op het muzikale programma stond vanavond een intiem concert van het A´dam Divisio quintet – Salon Classique ‘Mediterraneo’, geninitieerd door Örsze Adam, in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Wij lieten ons verrassen en inspireren.

Oren aan
Eerst was het tijd voor een heerlijk walking-dinner in een van de prachtige private dining rooms in het Concertgebouw. Iedereen kon even bijkomen van de lange werkdag en de innerlijke mens verblijden met een hapje en een drankje. Voor het muzikale toetje begaven wij ons richting de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Wat een pracht. Telefoons uit! En oren aan.

Music Maestro!
Terwijl alle gasten hun plaats hadden gevonden, opende radio presentator Ab Nieuwdorp de avond en sprak tussen de muziekstukken door met de muzikanten op het podium. Het magische timbre van oude maestro’s als Boccherini, Molino en de vurige Paganini werden in deze intieme setting ten gehore gebracht en gewaardeerd door zijn luisteraars. Een kleine muzikale geschiedenisles dames en heren: De voorlopers van DJ Tiesto hadden geen laptop. Welnee. Het begon allemaal met (dierlijke) darmen, waarvan men ontdekte dat je er een leuk deuntje mee kon spelen. Daarná kwam pas Spotify.

Meet & Greet
Na afloop was er zoals altijd nog gelegenheid tot na-borrelen en na-praten in brasserie Keyzer. De zichtbare passie en het inlevingsvermogen van de getalenteerde muzikanten werd besproken en er was zelfs gelegenheid om (al dan niet uitvoerig) het concert de revue te laten passeren met de muzikanten zelf. En terrecht. Wat was het een bijzondere avond. Met een nieuwe frisse kijk op de oude- én hedendaagse muziek reden we allemaal weer met de radio aan terug naar huis. Welke zender er op stond? Vast iets waar onze oren blij van werden. Muziek is tijdloos. Dus wellicht was het wel DJ Tiesto. Of toch Panini?

Tekst: Lisa Cobelens

VOLG ONS

facebook-4-48twitter-4-48linkedin-4-48