Karim Benammar – Radical Thinking 2019

Heb jij al eens een burn-out gehad? Nee? Joh! Dat zou je eigenlijk eens moeten doen hoor. Een burn-out is namelijk super goed voor je! En je zou ook eens wat vaker het vliegtuig moeten nemen, dan draag je substantieel bij aan een beter milieu. Laten we het dit jaar nu eens radicaal anders doen!

15 januari, 16:30 uur, Conference zaal – WTC Amsterdam
Zoals altijd, lekker vertrouwd, kwamen alle genodigden bijeen in het Conference Center voor het WTC Amsterdam Business Club New Year event.  De herkenbare geur van koffie en de allerbeste nieuwjaarswensen werden rijkelijk uitgedeeld en vulden de zaal met gezelligheid. Gewoon. Zoals altijd. Vertrouwd. En toen kwam Karim Benammar. En hij haalde alles overhoop!

(un)comfort-zone
We gaan dit jaar allemaal radicaal anders denken. Althans. Dat zouden we eens moeten doen. Niet meer in dat vertrouwde hoekje zitten, maar ga eruit! Trek zaken in twijfel. Trek jezelf in twijfel. Trek de wereld in twijfel! Wie zegt dat de wereld rond is? En wie heeft besloten dat het Noorden het Noorden is? Tuurlijk. Het is wel zo. Maar het zet je brein wel even op scherp. Daar is hij tenslotte voor. Of niet?… Of wel?… Dat mochten we gelijk testen van Benammar! 4 minuten praten met diegene die naast je zit en met een radicaal ander standpunt komen over fundamentele zaken in elkaars werk. 

Refurbish yourself
Om je af en toe af te vragen waarom dingen zijn zoals ze zijn is helemaal zo gek nog niet. De zin “omdat we het al 100 jaar zo doen” is een dooddoener voor innovatie en ontwikkeling. En dus ook voor jou en jouw bedrijf. Langzaam, maar zeker gebeurt het al. Het grote “omdenken”. We werken niet allemaal meer van 9 tot 5. En werken kun je niet alleen maar persé op kantoor maar ook prima vanuit huis of een inspirerend café. Die belangrijke meeting met de grote baas kan overigens prima met een stoppelbaard. Sterker nog, waarom heb jij er nog geen?!

Vive la Revolution!
“Challenge your mind!” zegt Benammar tot besluit. “The more you work, the less succesful you’ll become”. Een om over na te denken. Met deze wijze woorden begaven wij ons richting Ox & Bucks voor een heerlijk hapje & drankje en om nog even na te praten (en denken) over alles wat wij zojuist gehoord hebben. Zoals we dat altijd doen. Sommigen gingen naar huis om meteen een nieuwe werkstrategie op te stellen voor de volgende dag. De échte dare-devils! De revolutionairs! De omdenkers! Althans. Dat denken wij. Maar dat zal vast niet. Of wel?…

Tekst: Lisa Cobelens

VOLG ONS

facebook-4-48twitter-4-48linkedin-4-48