New Year Event 2020

Welkom in het jaar 2020! Dubbele getallen en dubbel feest! De World Trade Center Association bestaat 50 jaar én WTC Amsterdam viert haar 35e verjaardag. Iets om ontzettend trots op te zijn!

8 januari 2020, 16:30 uur, Ontvangst – Conference zaal – WTC Amsterdam
De foyer vult zich met zo´n 100 genodigden voor Nieuwjaarsbijeenkomst van WTC Amsterdam Business Club. De beste wensen voor het nieuwe jaar worden uitbundig uitgewisseld. De feestdagen zijn weer voorbij en de dagelijkse gang van zaken neemt het weer over van de hectiek van de afsluitende decembermaand van 2019. Een mooi moment om ons te laten informeren over waar we ons dit jaar economisch gezien wel -of juist niet- druk om moeten maken.

1985 – 2020
Speciaal voor de 35e verjaardag van WTC Amsterdam is ‘Mister WTC’ aanwezig, John E. Drew – Chairman van de World Trade Center Association. Met een zwaar Bostons accent feliciteert Drew WTC Amsterdam met haar 35e verjaardag en benadrukt hoe belangrijk het is om persoonlijk contact met elkaar te hebben. Niet alleen intern binnen de WTC’s maar ook als WTC’s onderling. Dat is immers waarom de World Trade Center Association is opgezet. Een paar uur later zal hij weer op het vliegtuig stappen en terug gaan naar Boston (hoor: ‘Boa-stien’). Maar de boodschap blijft hangen. Dank John. Het was kort. Maar zeker krachtig.

China
Prof. Dr. Rob de Wijk – Founder en Director van The Hague Strategic Studies neemt het stokje over en verrijkt ons met zijn visie op de economische veranderingen in de komende jaren en vertelt over de opkomende rol van China en de toekomstige bijrol van de VS. In de visie van De Wijk verwacht hij een Chinese dominantie in 2049. China heeft politiek en economie namelijk in één hand, iets wat Europa bijvoorbeeld niet heeft. Daarnaast is de westerse wereld reactief en beschermend en niet uit van eigen kracht en ontwikkeling. De Trade Wars zijn een middel om de wereld dominantie te bereiken, maar op de korte termijn zal op het ‘innovatie vlak’ China de marktleidersrol al overnemen. En niet meer afstaan.

Cheers!
Ox&Bucks verwelkomde ons zoals ieder jaar weer met een glas bubbels en een feestelijk hapje om rustig na te praten. De muzikale omlijsting werd dit jaar live verzorgd door het getalenteerde duo Steven en Tjindjara. Wij proosten op een mooi nieuw jaar! In voorspoed en gezondheid  Cheers!

Tekst: Lisa Cobelens

VOLG ONS

facebook-4-48twitter-4-48linkedin-4-48