In tegenstelling tot voorgaande jaren werd de befaamde Ryder Cup – Schiphol vs. Amsterdam – dit keer gehouden op de prachtige golfbaan Spaarnwoude. Voor een vierde maal streden de titanen om de befaamde ‘gouden beker’ op de grootste golfbaan van Europa! Zou het Schiphol dit jaar dan toch lukken om de beker (eerlijk) mee naar huis te nemen? Tijd voor revanche!

28 september, 10:30 uur, Golfclub Spaarnwoude – Velzen-Zuid
De koffie, heerlijke muffins en uiteraard de hostess van STELLA AGENCY stonden al klaar in het clubhuis om de spelers hartelijk te ontvangen. De zon scheen en we waren allemaal weer klaar voor een supergezellige golfdag! Na ontvangst van de roze polo (Schiphol) of grijze polo (Amsterdam), een score-card en caddie-boekje kon er gezamenlijk nog even koffie worden gedronken of alvast een balletje worden ingeslaan op de driving range. Maar om 12:00 uur was de pret uit en de strijd aan!

Funplay
De eerste negen was een fourball better ball, de tweede negen was gereserveerd voor de singles. Uiteraard Matchplay. Na de eerste 9 holes kon er even worden bijgetankt met een hapje en een drankje en werd de tussenstand bekeken en besproken. Iedereen had er zin in! Zelfs de paar regendruppels die tóch nog even om de hoek kwamen kijken deden niet af aan de sfeer nóg de strijdlustigheid van de spelers. Niet alleen de gouden beker stond op het spel, he t was vooral de eer! Alles op alles!

For the love of the game
Ook de clinicers deden mee om hun steentje bij te dragen aan de wedstrijd. Onder begeleiding van een golfprofessional werd de liefde voor het spel bij hen aangewakkerd. Of je nu wilde of niet. Na een hele leuke les speelden zij een nóg leukere ‘9 holes’ om hun team bij te staan in de overwinningsstrijd. Wat een dag! Tijd om de punten-balans op te maken.

MOKUM!
Alle spelers druppelde langzaam binnen aan het einde van de middag en daalde neer op een zonovergoten terras. Een lekker koud drankje en een hapje hadden we wel verdiend!
Amsterdam mocht zich dit jaar weer de winnaar noemen van de Ryder Cup 2018 en neemt de Cup weer mee naar huis! Schiphol was gelukkig al voorbereid op dit moment. Zij hadden hun eigen beker afgelopen jaar al laten maken die zij nu ook met gepaste trots weer mee naar huis konden nemen. Jammer joh!

Tekst: Lisa Cobelens

VOLG ONS

facebook-4-48twitter-4-48linkedin-4-48