WTC PADEL

Onder leiding van Nicole Beumer (Teampower) stonden verschillende coaches, met heren bondscoach Diego Mieras, paraat om ons de fijne kneepjes van het vak te leren. Padel! De snelst groeiende nieuwe sport in Nederland! Wie wordt de King of Court? Let’s find out…

7 juli, 16:00 uur, XNRGY– Amsterdam
Ondanks de lange werkdag kwamen de 40 WTC Amsterdam Business Club leden een voor een fris & fruitig binnengelopen in XNRGY te Amsterdam. Allemaal vol energie, want Padel was het spel! Eerst nog even koffie en een koekje voor de nodige energie. En dan: Hup! De baan op!

Padel? Wat is dat eigenlijk?
Heb je geen ervaring, geen probleem! Het is een toegankelijk spel voor iedereen. Het is geen tennis. Een ook geen squash. Bij padel gaat de bal elke keer weer net anders dan je verwacht. In de kooi moet je op alles voorbereid zijn. Bijvoorbeeld door hulp van de wanden, maar ook het hekwerk van de kooi doet mee in het spel en je mag zelfs helemaal buiten de kooi de bal nog terugspelen. Oftewel: Expect the Unexpected!

Attentie
Eerst nog even een korte uitleg van de coaches voordat we losgaan. Padel speel je als dubbel, 2 tegen 2. In het midden is een net en de puntentelling komt overeen met die van tennis. Her en der kregen we nog wat indrukwekkende ‘serve & returns’ te zien, maar toen was het toch écht tijd om het zelf te proberen!

Game on!
De groep werd opgesplitst en iedereen kreeg een padel partner toegewezen. Beginners en gevorderden speelden allemaal met én door elkaar. Al snel vulde de hal zich met luid gepiep van de sportschoenen op de baan, gesteun, gekreun , oerkreten, maar bovenal gelach! Ballen vlogen van de ene naar de andere baan. Maar de fanatiekelingen wisten goed richting te houden. Er werden wedstrijden gewonnen. En verloren. Dat mocht de pret niet drukken! We kregen allemaal de smaak te pakken. Wat een leuk spel dat Padel!

King of Court
En hapje en drankje hadden we nadien wel verdiend. De een na de andere deelnemer liep vol enthousiasme de baan af richting de bar. Wat een dag! Genoeg om te bepraten. De King of Court kreeg een mooie wisselbeker mee naar huis. Wie sleept deze bokaal volgend jaar in de wacht …?

Tekst: Lisa Cobelens

VOLG ONS

facebook-4-48twitter-4-48linkedin-4-48