Kunstexpositie – ARTZUID

Kunst! Geen kitsch. Want inmiddels, tijdens de zesde editie van de Amsterdam Sculpture Biënnale, mag het duidelijk zijn dat daar een groot verschil in zit. De kunstenaar maakt, en hopelijk wordt de kijker geraakt. Op welke manier dan ook. Dat is het mooie van kunst. Het bijft je verrassen.

25 juli 2019, 15:30 uur, Ontvangst – Oyens & Van Eeghen
Oyens & Van Eeghen nodigt de leden WTC Amsterdam Business Club hartelijk uit in hun prachtige kantoor voor de zesde editie van de Internationale Sculptuur Biënnale Amsterdam, ARTZUID 2019. Cintha Van Heeswijck-Veeger, directeur Stichting ArtZuid, vertelt in haar introductie over de totstandkoming van de expositie, onder het genot van een hapje en een drankje. En toen moest het verhaal van de kunstenaar & ‘rising star’ Ivan Cremer nog komen…

Dancers From Oblivion
Zijn aanstekelijke enthousiastme en inspirerend verhaal over de totstandkoming van het kunstwerk ‘De Geboorte Van Apollo’ is geinspireerd op een ballet van George Balanchine. Wie het kunstwerk nog niet tot zich heeft mogen nemen: Gaat dat zien! Ivan Cremer, ook wel de ‘Benjamin van ArtZuid’ genoemd, heeft de Apollolaan omgetoverd tot een magisch schouwspel van de God Apollo en zijn 9 muzes. Wij werden eerder door het schouwspel bevangen dan door de brandende zon, die op deze dag erg zijn best deed.

Geestverruimend
80 beelden gemaakt door 50 kunstenaars. We aanschouwden een deel hiervan in 4 groepen, begeleid door 4 kunstkenners. We konden natuurlijk niet alles zien op deze warme, zeg maar gerust bloedhete, dinsdagmiddag. Maar de kunstwerken die we dan wèl mochten aanschouwen tijdens deze rondleiding maakten veel “oeh’s’ en ‘aahh’s’ bij ons los. Hoewel kunst bij iedereen vershillend ontvangen wordt, waren onze Zuidassers het unaniem over één ding eens: deze editie sprak (nog) meer tot de verbeelding dan de voorgaande editie. De figuratieve kunst en de beleving ervan bracht de kunstwereld nóg dichterbij en de verbinding van de werken ten opzichte van de omgeving was buitengewoon prachtig neergezet! Chapeau!

Kunst en verkoeling
Zoals altijd zorgt ArtZuid voor enorm veel indrukken. Gelukkig was er gedacht aan verkoeling en genoten wij na met een heerlijk hapje en koel drankje voor de innerlijke mens. Tot 15 september kan er genoten worden van de expositie. Zorg dat u de ervaring rijker wordt. Want kunst is een verrijking van de geest. Proost!

Tekst: Lisa Cobelens

 

VOLG ONS

facebook-4-48twitter-4-48linkedin-4-48