The buzz of the day: BIG DATA

Big Data is hot. Niet zo gek, want bedrijven die het succesvol weten toe te passen, presteren vijf tot zes procent beter dan hun concurrenten, blijkt uit cijfers van McKinsey. Een goede reden voor de WTC Amsterdam Business Club om het laatste event van het jaar aan Big Data te wijden.

 

10 November, 16.30 uur, World Trade Center Amsterdam
Big Data wat kunt u er mee? En sterker nog, moet u er wat mee …? JA! zeggen alle 4 de key-note sprekers tijdens deze inspirerende en informatieve bijeenkomst volmondig. Sterker nog: “Als u er nu niets mee doet, is uw bedrijf over 5 jaar dood. Begin maar vast een post mortem te schrijven om te beseffen hoe het komt dat uw huidige verdien model niet meer werkt.”, aldus Sietse Dijkstra eigenaar van Harvest Moon. En Dijkstra kan het weten. Als voormalig General Manager Global Business Services van IBM leidde hij het Smarter Cities groei initiatief. “Diegene die het maken zijn de ondernemers die ‘Think Big, Act Small’ toepassen en gebruik maken van de nieuwste technologieën. In Nederland zijn we echter geneigd klein en behoudend te denken. De goede start-up’s verdwijnen dan ook vrijwel allen naar Amerika.”

De nieuwe olie
Met Big Data is een innovatieve bedrijfstak ontstaan. Naast de data analist, bestaat nu ook de data specialist en zelfs de data scientist. Deze onderzoekt niet alleen, maar experimenteert en ontwikkelt. Met aan het hoofd de Chief Data Officer (CDO) die in het bedrijf verantwoordelijk is voor deze nieuwe resources, de nieuwe olie van onze wereld. Een inspirerend voorbeeld is Usama Fayyad, de eerste CDO van Yahoo! die in 4 jaar tijd het grootste data science-team van de wereld samen stelde en door targeting met behulp van contentmanagement en advertenties de omzet van Yahoo! 20x wist te vermenigvuldigen.”

Life Events
“Big Data hebben legio mogelijkheden, denk aan het voorspellen van en inspelen op Life Events”, aldus Edwin Peters, die als 1e spreker de lezing over Big Data opent. Edwin is Marketing Director bij SAS Nederland en specialist op het gebied van business analytics software en dienstverlening. De lachers krijgt hij op zijn hand wanneer hij vertelt dat een collega van hem 25 jaar storyline van Goede Tijden, Slechte Tijden heeft ingevoerd in de hoop de verhaallijn te kunnen voorspellen. Daar bleek echter geen lijn in te ontdekken.

Helpende Hackers
En hoe komt u dan aan al die data, hoe gebruikt en beschermt u die en wat kunt u er van leren? Ook daar wordt uitvoerig op in gegaan door fraude specialist en forensisch accountant Bart Bruin, directeur van Integis. “Wij maken heel veel gebruik van Big Data. Door deze te analyseren, herkennen wij afwijkende patronen. In principe kunnen wij alles ontdekken.”

Pauls Waszink, Advocaat en Partner bij NautaDutilh sluit de rij met vele juridische tips over beveiligingsvraagstukken zoals netwerk- en informatiebeveiliging. Chris van ‘t Hof auteur van het boek Helpende Hackers en moderator van het event rondt de lezing af door op het belang van samenwerking met de cyber-community te wijzen, daar die van het grootste belang is om ons land (digitaal) veilig te houden. Nu meer dan ooit van toepassing.

Na zoveel informatie en data is het gezelschap toe aan een borrel en overheerlijke happen bij Corso Como. Zo wordt wederom een geslaagd event in stijl afgesloten.

Fotografie en tekst: Tessa Jol


 

 

VOLG ONS

facebook-4-48twitter-4-48linkedin-4-48