Eonomische vooruitblik met CIO’s

We hebben nog maar nèt de laatste oliebollen weggewerkt en het restantje vuurwerk de lucht in geblazen, maar toch zijn we al weer klaar voor een economische vooruitblik op 2018. Goede voornemens voor het aankomende jaar zijn zoals altijd; De sigaretten laten we liggen, de vette hap laten we staan. Maar wat gaan we doen met onze centen? En wat gaan onze centen doen voor ons? We laten ons graag informeren…

 11 januari, 16:30 uur, Conference zaal – WTC Amsterdam
In de lobby voor de Conference zaal van het WTC Amsterdam wordt iedereen van harte welkom geheten door de hostess van STELLA Agency en vliegen de beste wensen voor het aankomende jaar elkaar om de oren. Dat het maar een productief en succesvol jaar mag worden! Maar wordt het dat ook? Niemand minder dan de drie Chief Investment Officers; Edith Siermann (De Nederlandse Bank), Han de Jong (ABNAMRO Bank) en Lars Dijkstra (Kempen Capital Management) zitten al klaar om vanuit de geopolitiek en de mondiale maatschappelijke en ecnomische ontwikkelingen hun visie te geven op wat ons het komend jaar te wachten staat in Amsterdam. Elianne Kuepers (RTLZ) leidt de discussie en legt hen het vuur aan de schenen met haar scherpe vragen.

Wel of niet investeren?
That is the question! Maar in wat dan? De Bitcoin? Heeft u er een in uw portemonnaie? Of weet u er, net als zo velen in de (financiele-)wereld, eigenlijk het fijne niet van? Dat is helemaal niet erg als we De Jong mogen geloven. Gok niet op een hype maar in zaken die staan als een huis, zoals Vastgoed of Grondstoffen. En wed vooral ook niet op één paard! U noteert: U moet SPREIDEN!

America first?
Er zijn natuurlijk ook risicofactoren te benoemen. Zo noemt Sierman ‘China’ (wegens schulden). Maar anderen benoemen ook de Crisis waar we net uit stappen (durven we nog wel te investeren?), en natuurlijk ook ‘The Donald’. Kunnen we al spreken van een eventueel impeachment van de Amerikaanse president? En zo ja: is dat dan een risico, of een oportunity voor de economie…? Als we allemaal blijven slapen komen we in ieder geval niet vooruit, aldus Dijkstra. Amerika loopt voorop en de rest volgt. Maar misschien dan The Netherlands Second?

Even afromen.
Onder het genot van een hapje en een drankje was het tijd om alles even te laten bezinken, na te praten en het glas te heffen op 2018! In OX & BUCKS zorgde DJ Eno-C en violiste Danielle voor relaxte en easy tunes. We weten nu in ieder geval dat de arbeidmarkt aantrekt en dat het goed gaat met de Nederlandse economie. Nu nog even beslissen of- en waarin we gaan investeren het aankomende jaar. Wij wensen u in ieder geval veel wijsheid, gezondheid, en vooruit… een beetje geluk in 2018! Want zonder geluk vaart niemand immers wel (toch?)

Tekst: Lisa Cobelens

VOLG ONS

facebook-4-48twitter-4-48linkedin-4-48