“100 dagen Trump”

Bij de vraag “Wie zou er op Trump hebben gestemd?”, steekt welgeteld één persoon haar vinger op. Een vrouw! En niet zomaar een. Marianne Zwagerman neemt het voortouw in het debat ‘100 dagen Trump’. Ok, ok… officieel 88 dagen, but who’s counting?

18 april, 16:30 uur, Conference Zaal– WTC Amsterdam
In samenwerking met The American Chamber of Commerce organiseert WTC Amsterdam Business Club deze dag weer een inspirerend & uitdagend event over de 45e President van de Verenigde Staten: Donald J. Trump. Hoe serieus moeten we deze man nu nemen? Is hij wellicht toch een geschikte President? Of is hij de brenger van chaos? Of moeten wij verder kijken dan onze neus lang is en zorgt die chaos juist voor beweging? In de foyer lopen de gemoederen al flink op bij de ca. 85 deelnemers. Tijd om aan tafel te gaan…

Red, White and Blue
Dagvoorzitter Marianne Zwagerman betreedt geheel in stijl (Rode jurk, Wit jasje en Blauwe pumps) het podium, tezamen met het panel van de dag: Wouter Paardekooper (President AmCham & Partner Baker McKenzie), Tracy Metz (journalist NRC & director John Adams Institute), Jan-Kees Emmer (voormalig US correspondent Telegraaf & oprichter Paradijs en Emmer Trusted Media), Roland van Marlen (Trade Associate WTC Eindhoven, partner MCSM services) en Annemarie de Jong (managing partner Better Future). Let’s Talk!

POTUS
De vragen vliegen de panelleden al snel om de oren, maar de antwoorden zijn er ook niet minder op. Ze mogen van Marianne expliciet niet ‘Trump-Bashen’, dat gebeurt al genoeg, maar moeten een open blik hebben over de afgelopen 88 dagen van de nieuw verkozen POTUS. Dat levert direct een heel ander gesprek op. “Wat is het knapste wat hij tot nu toe heeft gepresteerd?”, vraagt Zwagerman. Er wordt druk gegraven in het brein van de pannelleden, met resultaten als ‘discission-maker’, ‘emotie-opwekker’ en (eigen) ‘crowd-pleaser’. Uberhaubt verkozen worden, tegen alle verwachtingen in, stond bovenaan het lijstje.

Effect op Zuidas
Na het pittig en ook vermakelijke debat was er uiteraard nog ruimte voor vragen en opmerkingen uit het publiek. Deze werden begeleid door twee ‘littles’ van Big Brother Big Sister. Het was duidelijk dat de uitslag van de verkiezingen zich toch enigsinds had vertaald en effect had op het bedrijfsleven op de Zuidas. Er is nog veel aarzeling, omdat men nog niet zeker weet waar het naar toe gaat. Het eind van dit debat vertaalde zich, zoals wèl verwacht, weer in een gezellige ‘after-borrel’ in het nieuwe Ox & Bucks. We waren wel toe aan een hollandse neut.

Star Spangled Bummer
Hoe vaak we er ook over praten (het weerbericht is gezakt naar gespreksonderwerk nr. 2) en wat wij er ook van vinden: Hier zullen ‘we’ het mee moeten doen. In ieder geval voor de aankomende 1372 dagen. Want Amerika is immers ‘The Land of the Free’, maar toch ook ‘The Home of Donald J. Trump’.

Tekst: Lisa Cobelens

VOLG ONS

facebook-4-48twitter-4-48linkedin-4-48